Łukasz Krakowczyk wypożyczony do GKS-u!
20-letni napastnik, Łukasz Krakowczyk, został wypożyczony z ekstraklasowego Piasta Gliwice do GKS-u Jastrzębie do końca sezonu 2018/2019!
Łukasz karierę rozpoczynał w Odrze Centrum Wodzisław Śląski, a od sezonu 2015/2016 jest zawodnikiem Piasta Gliwice, w barwach którego wystąpił w czterech spotkaniach ekstraklasy. W sezonie 2017/2018 Łukasz, który posiada status młodzieżowca, częściej występował w IV-ligowych rezerwach Piasta, natomiast w sezonach 2015/2016 i 2016/2017 również w Centralnej Lidze Juniorów, zdobywając kilkanaście bramek.
- Jestem bardzo zadowolony i cieszę się, że trafiłem do GKS-u Jastrzębie. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po mojej myśli. Zdecydowałem się na przejście do Jastrzębia, żeby mieć możliwość grania. Walczyłem w sparingach, ale niestety nie dostawałem szansy gry w ekstraklasie. Na pierwszy mecz w sezonie miałem się znaleźć w osiemnastce meczowej, ale dzień wcześniej doznałem urazu. Później potoczyło się tak, a nie inaczej, w efekcie czego trafiłem do GKS-u, z czego też jestem zadowolony. Śledzę rozgrywki I ligi, widziałem GKS w kilku meczach. Wygląda to coraz lepiej. Widać, że zespół jest zgrany i naprawdę fajnie to wygląda – powiedział Łukasz, który będzie w naszym zespole występował z numerem 19 na koszulce.
W umowie zawarto zapis o możliwości skrócenia wypożyczenia w zimowym oknie transferowym.
Witamy Łukasza w GKS-ie i życzymy wielu sukcesów!