Wolniewicz: GKS to fajna paczka
Kilka zdań od nowego obrońcy GKS-u Jastrzębie, Adama Wolniewicza, tuż po podpisaniu kontraktu z klubem.
Co sprawiło, że zdecydowałeś się zmienić ekstraklasę na 1 ligę?
- Zmieniła się polityka transferowa w Górniku i okazało się, że będę miał bardzo małe szanse na regularną grę, a trener Skrobacz powiedział mi, że w Jastrzębiu będę miał możliwość występów. Stąd decyzja o przenosinach. Będę się starał godnie reprezentować GKS.
Jak pierwsze odczucia dotyczące zespołu?
- Jestem tu dopiero jeden dzień, ale zdążyłem już poznać zespół. Według mnie jest to fajna, zgrana paczka. Wydaje mi się, że szatnia mnie dobrze przyjęła i mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów jeśli chodzi o aklimatyzację.
Mimo młodego wieku, będziesz jednym z najbardziej doświadczonych piłkarsko zawodników w naszym zespole.
- Życie pisze różne scenariusze. Udało mi się pograć w ekstraklasie, zagrać w eliminacjach do Ligi Europy. Wywalczyłem to wszystko ciężką pracą. Ostatnio wyszło jak wyszło i teraz najważniejsze będzie pomaganie GKS-owi w zdobywaniu ligowych punktów. Czego kibice mogą się spodziewać po moich występach? Na pewno waleczności i pracowitości.