Łukasz Włodarek w sztabie szkoleniowym GKS-u
Do sztabu szkoleniowego GKS-u Jastrzębie dołączył Łukasz Włodarek, który obejmie w naszym klubie funkcję asystenta trenera Jarosława Skrobacza i będzie odpowiedzialny między innymi za analizę przeciwnika oraz naszego zespołu.
- To była inicjatywa trenera Skrobacza, który zabiegał o to, abym się pojawił w klubie. Zweryfikował moją osobę w kilku źródłach i ostatecznie pojawiła się taka propozycja, którą zostało mi tylko zaakceptować. Nie jest tajemnicą, że prowadziłem indywidualne zajęcia z Kamilem Jadachem, co pewnie też zainteresowało trenera. W jednym momencie złożyła się kilka czynników, które spowodowały, że padło na moją osobę i dołączyłem do sztabu GKS-u - mówi nowy asystent trenera Skrobacza.
- Od 10 lat pracuję w piłce, byłem trenerem w Szkółce Piłkarskiej MOSiR Jastrzębie, a ostatnie cztery lata spędziłem w Dąbrowie Górniczej, gdzie również pracowałem z młodzieżą, a później z czwartoligowymi seniorami, w których byłem asystentem trenera. Przede wszystkim jednak pracuję w swojej działalności Deductor. Szkolimy tam zawodników na poziomie zawodowym, indywidualnie, korzystają z naszych usług młodzieżowi reprezentanci Polski. Organizujemy także różne wyjazdy i obozy. Przede wszystkim jest to jednak praca indywidualna z zawodnikami oraz szkoleniowa z trenerami w akademiach. Oprócz tego pracuję także indywidualnie m.in. z Kamilem Wilczkiem, który obecnie reprezentuje Broendby Kopenhaga. Oczywiście wtedy, kiedy przebywa w Polsce.
- W GKS-ie będę odpowiedzialny za analizę przeciwnika oraz analizę gry naszego zespołu. Na co dzień będę też oczywiście brał udział w zajęciach treningowych zespołu razem z pozostałymi trenerami. Można powiedzieć, że będzie to praca kompleksowa.
Witamy w klubie i życzymy powodzenia!