Patryk Skórecki: Zagrać skuteczniej niż w Bełchatowie
- Wierzę, że mecz z Radomiakiem będzie przełomowy, zagramy efektywniej i strzelimy jedną bramkę więcej - mówi przed meczem z Radomiakiem Radom pomocnik GKS-u Jastrzębie, Patryk Skórecki.
O meczu w Bełchatowie…
- W Bełchatowie to nie było do końca to, co chcemy grać. Sporo było walki, dużo solidności, dużo wybiegania. No i chyba troszkę bojaźni z naszej strony przed stratą bramki, przez co graliśmy w taki sposób, żeby nie rozpocząć rundy od porażki. Kamil Adamek mógł ten mecz „przepchnąć” na 1:0 i skończyłoby się bez historii. Przeciwko Radomiakowi powinno być więcej jakości z naszej strony. Mam nadzieję, że będzie też dobre boisko i przede wszystkim duże, bo w Bełchatowie było troszkę mniejsze, dzięki czemu łatwiej było się bronić, niż atakować.
O meczu z Radomiakiem…
- Jak zagrać, żeby wygrać z Radomiakiem? Na pewno skuteczniej, niż w Bełchatowie. Defensywnie zagraliśmy dobrze, ale brakło jakości w działaniach ofensywnych, a oprócz tego spokoju i zimnej krwi. Zarówno u mnie, jak i u kolegów. Wierzę, że mecz z Radomiakiem będzie przełomowy, zagramy efektywniej i strzelimy jedną bramkę więcej.
Samoocena meczu w Bełchatowie…
- Faktycznie dość dawno nie wyszedłem w podstawowym składzie, ale ciężko przepracowałem cały okres przygotowawczy. Fizycznie i psychicznie czuję się bardzo dobrze. W Bełchatowie zagrałem trochę nerwowo. Za szybko podejmowałem decyzje, przez co były one nie takie, jak bym sobie życzył. Teraz przyszedł spokój i jeśli w meczu z Radomiakiem otrzymam szansę występu, to będę starał się ją wykorzystać i pomóc drużynie.
O nieobecności trenera Skrobacza…
- Przed meczem trener Skrobacz przekazuje nam wszystkie informacje, oprócz tego jest także trener Woś i trener Włodarek, którzy są przy odprawach i analizach, i też nam podpowiadają. Wiadomo, że trener Skrobacz swoją postawą wpływa na nas pozytywnie, ale myślę, że jego brak na ławce rezerwowych nie będzie żadną przeszkodą w odniesieniu zwycięstwa.
O sobotnim zwycięstwie!
- Wypadałoby podtrzymać tę pozytywną statystykę zdobytych bramek w każdym z ostatnich jedenastu meczów. Jesteśmy na miejscu barażowym i przydałoby się zdobywać punkty, żeby się na tym miejscu utrzymać, a przy odrobinie szczęścia możemy piąć się w górę tabeli. Liczę, że przed własnymi kibicami zdobędziemy trzy punkty!
KUP BILET NA RADOMIAK
www.bilety.gksjastrzebie.com