Paweł Ściebura: Do Legnicy jedziemy ze spokojem
- W drużynie panuje dobra atmosfera i będziemy w stu procentach przygotowani do spotkania w Legnicy - mówi przed ostatnim meczem sezonu trener GKS-u Jastrzębie, Paweł Ściebura.
- Na pewno jest jakaś presja meczowa i sportowa, natomiast jedziemy do Legnicy ze spokojem. Wiemy, jak przepracowaliśmy te trzy dni, jak jesteśmy do tego meczu przygotowani, dlatego jedziemy po trzy punkty. Zespół jest pozytywnie nastawiony do tego meczu i myślę, że będzie dobrze.
- Dodatkowa motywacja dla zawodników nie jest potrzebna, bo doskonale wiedzą, o co grają. Ważne jest, byśmy byli skoncentrowani, skupieni na naszym planie na mecz i zdeterminowani do zwycięstwa.
- Zupełnie nie patrzymy na to, jakim składem zagra Miedź. Analizowaliśmy ich sposób gry i myślę, że on się nie zmieni. Przygotowujemy się pod zespół, a nie zawodników. W tym kierunku musimy iść i być przygotowani na styl gry Miedzi, dlatego na poszczególnych zawodników nie zwracamy większej uwagi.
- Uważam, że jesteśmy dobrze przygotowani. Wiemy, co zagra Miedź i wiemy, jak my chcemy się w tym meczu prezentować. Gramy o pełną pulę, żeby zamknąć dyskusję na temat naszego utrzymania na zapleczu ekstraklasy.
- Grałem w przeszłości mecze o takim ciężarze gatunkowym. W sezonie, kiedy GKS Jastrzębie walczył do końca o utrzymanie w III lidze, my ze Skrą graliśmy ostatni, także bardzo ważny mecz w Opolu przeciwko Odrze, która była liderem i nie miała u siebie ani jednej porażki, a my wygraliśmy 1:0 i również utrzymaliśmy się wtedy w III lidze. Podobnie było w meczu o awans do II ligi. Wtedy decydowało ostatnie spotkanie z BKS-em i też żaden inny wynik, oprócz zwycięstwa, nie wchodził w grę. Takie mecze w ostatniej kolejce, które o czymś decydują, nie są mi obce i myślę, że wiem jak się w takiej sytuacji zachować.
- Wszyscy są gotowi i zdrowi, nikt nie narzeka na urazy. W drużynie panuje dobra atmosfera i będziemy w stu procentach przygotowani do spotkania w Legnicy.