„GKS to dobry klub, by podnosić umiejętności”
- Cały czas się jednak rozwijam i na pewno mam dużo do poprawy. Myślę, że GKS Jastrzębie to dobry klub, by swoje umiejętności podnosić. Chciałbym, aby obie strony były zadowolone – mówi po podpisaniu kontraktu z GKS-em Jastrzębie nasz nowy zawodnik, Mateusz Bondarenko.
- Cieszę się, że GKS Jastrzębie zaufał moim umiejętnościom, a moja osoba spodobała się w Jastrzębiu. Teraz ja chcę się odwdzięczyć za to dobrą postawą na boisku i pokazać, że zasługuję na to, żeby grać w GKS-ie i stawiać kolejne kroki.
- Jak drużyna dobrze gra, to wiem, że wtedy wszystko dobrze się układa. Zawsze powtarzano mi, że to drużyna promuje jednostki i przy tym zostańmy. Najważniejsze jest to, żeby drużyna dobrze funkcjonowała, a wtedy wszystko pójdzie pomyślnie. Chciałbym jak najczęściej występować w pierwszym składzie i przyczynić się do dobrych wyników i mam nadzieję, że tak to będzie wyglądało.
- Z trenerem Ścieburą miałem kontakt w poprzednim sezonie w Skrze Częstochowa i na pewno miało to jakieś znaczenie przy wybieraniu przeze mnie klubu. Tamten okres wspominam bardzo dobrze. Trochę się o Skrze w II lidze zrobiło głośno, a nasza praca wyszła na dobre. Liczę, że tak samo to będzie wyglądało w Jastrzębiu i zrobimy dobry wynik.
- W ostatnim czasie często zmieniałem szatnie, w poprzednim roku byłem w dwóch klubach, ale przyjście do GKS-u było dość płynne. Może właśnie z tego powodu, że okres nowych znajomości mam już za sobą, bo spędziłem trochę czasu z chłopakami i szybko się wkomponowałem. Muszę drużynę pochwalić, bo bardzo dobrze mnie przyjęła i mam nadzieję, że wszystko będzie szło w dobrą stronę.
- Mam nadzieję, że pokażę swoje walory. Jestem obrońcą, więc wymaga się ode mnie powstrzymywania napastników rywali. Napastnicy cieszą się ze zdobytych bramek, a ja się cieszę, jeśli tego nie zrobi. Każdy ma swoje zadania na boisku, chociaż myślę, że w ofensywie mogę coś dołożyć od siebie po stałym fragmencie gry. Cały czas się jednak rozwijam i na pewno mam dużo do poprawy, ale myślę, że GKS Jastrzębie to dobry klub, by swoje umiejętności podnosić. Chciałbym, aby obie strony były zadowolone.