„Chcę dać zespołowi sporo jakości”
Zapraszamy do zapoznania się z wypowiedzią naszego nowego zawodnika, Jakuba Apolinarskiego, której udzielił po podpisaniu kontraktu z GKS-em Jastrzębie.
- Teoretycznie przechodzę z ekstraklasy do pierwszej ligi, więc niżej, ale ta pierwsza liga jest w tym roku tak mocna, że kilka zespołów spokojnie by sobie wyżej poradziły. GKS Jastrzębie był bardzo zdeterminowany, żeby mnie sprowadzić, bo załatwiliśmy wszystkie formalności w dwa dni, więc to na pewno miało spore znaczenie i dlatego też zdecydowałem się na taki ruch.
- Były rozmowy na początku okienka, żebym został w Warcie na kolejny sezon, ale kluby nie doszły do porozumienia. Teraz jestem w Jastrzębiu i będziemy walczyć, daj Boże, o wysokie cele. Jest to do zrobienia mimo słabszego początku sezonu, ale zostało jeszcze dużo spotkań do końca sezonu i mam nadzieję, że zaczniemy lepiej grać i załapiemy się na wyższe miejsca w tabeli, i będziemy się tam utrzymywać.
- Jestem gotowy do walki. W poprzednim roku Warty też nikt nie stawiał w roli faworytów, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Musimy ciężko pracować i wierzyć w to, że osiągniemy sukces.
- Dla mnie sezon dopiero się zaczyna. Chciałbym dać zespołowi sporo jakości i pomóc w osiąganiu celów. Jeśli drużyna będzie dobrze funkcjonować, to będzie to pomocne do spełniania własnych, indywidualnych celów, które sobie postawiłem. Jeśli wszystko będzie się dobrze układało, a ja będę częścią tego projektu, to będzie super.
- Chciałbym, żeby to kibice najpierw mnie zobaczyli i wydali własną ocenę mojej osoby. Będę dawał z siebie na treningach 100 procent, bo jestem zawodnikiem charakternym, który lubi pracować. Wiem też, że przychodzę do klubu, w którym kibice są fanatyczni. Gdy byłem tu w czerwcu z Wartą, to mimo, że graliśmy przy pustych trybunach, to po wyjściu z autokaru od razu byli oni widoczni, wspierali swoją drużynę. Chciałbym naszych fanów jak najwięcej razy uradować. Jestem pracusiem, więc na boisku na pewno będę oddawał serducho.