„Chcę dać zespołowi coś od siebie”
Dominik Sokół, który został wypożyczony do GKS-u Jastrzębie z Radomiaka Radom, zwiększy rywalizację w naszym zespole na pozycji napastnika. Przeczytajcie wypowiedź naszego nowego gracza po podpisaniu kontraktu z Klubem.
- Myślę, że jest to dla mnie ruch w dobrą stronę. Mam nadzieję, że będę mógł się tu rozwijać i chcę pomóc GKS-owi w osiąganiu dobrych wyników. Liczę, że dobrze się w Jastrzębiu zaprezentuję i razem z zespołem będziemy punktować.
- Nie ukrywam, że w tym wieku, w jakim jestem, potrzebuję dużo gry. W Radomiaku takiej możliwości nie było, stąd ten transfer. Postaram się wywalczyć miejsce w składzie GKS-u i dać zespołowi coś od siebie.
- Jestem gotowy rywalizować o podstawowy skład z pozostałymi zawodnikami, nie boję się tego. Przyszedłem tu, żeby pomóc i myślę, że zdołam spełnić wymagania, jakie są wobec mnie.
- Na pewno jestem napastnikiem, który na boisku, jak i poza nim, zawsze dużo pracuje. Dobrze się czuję w grze kombinacyjnej, ale też w grze wysokim pressingiem i naciskaniu na obrońców drużyny przeciwnej. Jeśli chodzi o moje atuty, to wyróżniłbym dwie cechy - gra głową i szybkość.