„To miejsce, gdzie można podnosić umiejętności”
W ostatnim dniu okienka transferowego do GKS-u Jastrzębie dołączył środkowy pomocnik, Konrad Sieracki, który został wypożyczony z Podbeskidzia Bielsko-Biała. Przeczytajcie, co nasz nowy zawodnik powiedział po podpisaniu kontraktu.
- Najważniejsza jest dla mnie gra i stały rozwój, dlatego wybrałem GKS Jastrzębie ponieważ uważam, że jest to miejsce, gdzie można podnosić swoje umiejętności.
- Na pewno odczułem tę kontuzję, którą odniosłem rok temu i przerwa była dosyć długa, natomiast całkowicie przeszedłem już rehabilitację i jestem w stu procentach gotowy do gry. Nie mogę się już doczekać, kiedy w końcu wyjdę na murawę w meczu ligowym.
- Mogę zagrać na każdej pozycji w środku pola. Głównie na „6” i „8”, ale w razie potrzeby również na „10”. Być może troszkę lepiej czuję się w zadaniach defensywnych, jednak gra ofensywna również nie będzie dla mnie żadnym problemem.
- Czy pamiętam gola Michała Bojdysa, którego strzelił Podbeskidziu? Grałem w tym meczu, więc zdecydowanie tak, nie da się go nie pamiętać! Na pewno dużo się o tym mówiło, chociaż wiadomo, że u nas w szatni czy na analizie nie było wesoło, bo przegraliśmy i taka bramka mimo wszystko nie powinna się zdarzyć. Jednak chyba wszyscy pamiętają ją do dzisiaj, bo była bardzo efektowna.