„Wierzę, że zdobędziemy trzy punkty”
- Przepracowaliśmy razem bardzo dobrze cały okres przygotowawczy i wierzę, że tym razem dopiszemy do swojego konta trzy punkty – mówi przed sobotnim meczem z Koroną Kielce środkowy obrońca GKS-u Jastrzębie, Kryspin Szcześniak.
- Po meczu z Arką odczuwaliśmy bardzo duży niedosyt. W moim odczuciu zagraliśmy w Gdyni bardzo dobry mecz i zasłużyliśmy na przywiezienie znad morza przynajmniej jednego punktu. Niestety, tak się ten mecz potoczył, że wróciliśmy bez punktów, czego bardzo żałujemy. Boisko może nie było w idealnym stanie, ale było takie samo dla obu drużyn, dlatego nie ma co szukać tutaj usprawiedliwienia.
- Raczej nie spoglądamy w tabelę ligową. Skupiamy się na każdym najbliższym meczu i koncentrujemy się na tym, żeby zaprezentować się w nim jak najlepiej i zdobyć punkty.
- Pamiętam bardzo dobrze spotkanie w Kielcach. Wtedy proste błędy indywidualne zadecydowały o tym, że nie zdobyliśmy punktów i przegraliśmy 2:3. Moim zdaniem teraz jesteśmy jednak inną drużyną. Przepracowaliśmy razem bardzo dobrze cały okres przygotowawczy i wierzę, że tym razem dopiszemy do swojego konta trzy punkty.
- Początek sezonu i przeskok z trzeciej do pierwszej ligi był dla mnie odczuwalny i ciężki, ale teraz jest już dużo lepiej. Bardzo dobrze się zaaklimatyzowałem w Jastrzębiu i czuję, że z każdym tygodniem moja forma jest coraz lepsza.