“Lepsza skuteczność kluczem do zdobywania punktów”
- Razem ze sztabem będziemy starali się wykonać naszą pracę najlepiej, jak tylko potrafimy - mówi przed meczem z Górnikiem Łęczna Łukasz Włodarek, dla którego będzie to debiut w roli pierwszego trenera GKS-u Jastrzębie.
- Czasu do meczu z Górnikiem Łęczna jest bardzo mało, ale na pewno możemy poprawić pewne detale i nastawienie, a przede wszystkim zwrócić większą uwagę na naszą skuteczność w polu karnym i przed nim. Postaramy się też uprościć pewne rzeczy w naszej grze. Lepsza skuteczność jest w tej chwili kluczem do tego, aby GKS Jastrzębie zaczął zdobywać punkty.
- Ciężko szukać przyczyn słabszej postawy w ostatnich meczach bez dokładniejszych analiz, bo uważam, że argumenty są za tym, że zespół jest dobrze przygotowany. Głównym powodem tego, że wyniki są niesatysfakcjonujące, jest na pewno brak skuteczności i decyzji o strzałach w polu karnym. Gdybyśmy pierwsi zdobywali gole, to te mecze na pewno potoczyłyby się inaczej, a okazje ku temu były.
- Na pewno to będzie dla mnie szczególny moment, bo pierwszy raz poprowadzę zespół na tym szczeblu rozgrywkowym. Niezależnie ile ta sytuacja potrwa, to zrobimy wszystko, aby zespół był skoncentrowany na swoich zadaniach, a my ze sztabem będziemy starali się wykonać naszą pracę najlepiej, jak tylko potrafimy. Pochodzę z Jastrzębia-Zdroju, wychowałem się tutaj i będzie to dla mnie duża wartość.