„Moment w życiu, na który długo czekałem”
We wtorek nowym zawodnikiem GKS-u Jastrzębie został Daniel Stanclik. Przeczytajcie, co po podpisaniu kontraktu z naszym Klubem powiedział 21-letni napastnik.
- Przede wszystkim czuję radość. To jest taki moment w życiu, na który długo czekałem i ciężko pracowałem. Wiadomo, że to nie jest jeszcze szczyt, bo muszę zrobić jeszcze wiele kroków, żeby spełnić się zawodowo, ale jest to na pewno krok w stronę lepszej przyszłości. Jestem zadowolony, że trafiłem do GKS-u Jastrzębie.
- Te bramki, które zdobyłem przez ostatnie 1,5 sezonu na pewno bardzo mi pomogły w tym, że jestem teraz w pierwszej lidze. Dzięki występom w Piaście Żmigród pojawiła się szansa, żeby pójść wyżej, ale wiem jednak, że cały czas muszę się jeszcze rozwijać pod wieloma względami.
- Od kilkunastu dni trenowałem z drużyną i mogę powiedzieć, że dobrze się odnalazłem i dobrze się dogaduję zresztą chłopaków. Wspólnie spędziliśmy obóz, który był bardzo ciężki, ale był też czas na to, żeby móc się jeszcze lepiej zaaklimatyzować, więc wszystko oceniam na plus.
- Zdaję sobie sprawę z tego, jaka czeka nas runda. Ja presję lubię i dlatego też zdecydowałem się na przejście do GKS-u Jastrzębie, żeby udowodnić, że jestem w stanie jej podołać.
- Według mnie najważniejszą cechą na boisku jest waleczność i tej mi na pewno nie zabraknie. Jeśli chodzi o aspekty typowo boiskowe, to myślę, że moim mocnym punktem jest motoryka, co będę chciał udowodnić na pierwszoligowych boiskach.