„Gra w GKS-ie będzie dla mnie szansą”
Nowym zawodnikiem GKS-u Jastrzębie został wczoraj Nataniel Wybraniec. 21-letni zawodnik trenował z naszym zespołem od początku okresu przygotowawczego, ostatecznie przekonując do siebie sztab szkoleniowy. Przeczytajcie, co nasz nowy zawodnik powiedział po podpisaniu kontraktu.
- Cieszę się, że trafiłem do GKS-u. Odnalazłem się dobrze drużynie i zostałem dobrze przyjęty przez resztę zespołu. Trenuję od początku okresu przygotowawczego i myślę, że zapracowałem sobie na tę szansę, bo gra w GKS-ie Jastrzębie będzie dla mnie na pewno szansą.
- Skąd wzięły się występy w czeskich klubach? Przez menadżera, który załatwił mi testy w Opawie, ale te 1,5 roku spędzone właśnie w Opawie ciężko ocenić pozytywnie, bo zagrałem tylko jeden mecz na szczeblu centralnym. Wypożyczenie do trzeciej ligi, gdzie grałem przez ostatnie pół roku, dało mi sporo pewności siebie, bo występowałem regularnie i dzięki temu też trafiłem do Jastrzębia.
- Moim zdaniem nasze występy w meczach sparingowych wyglądają pozytywnie. Widać, że mamy określony pomysł na grę i wszyscy zawodnicy realizują założenia trenera. Cały czas pracujemy, chociaż najcięższy okres jest już za nami. Teraz zostały już praktycznie ostatnie szlify. Uważam, że bardzo dobrze przepracowaliśmy te dotychczasowe kilka tygodni przygotowań.
- Zanim przyszedłem tu na testy, to miałem gdzieś z tyłu głowy, że już raz - rok temu - nie zaprezentowałem się na tyle dobrze, żeby zapracować na kontrakt w GKS-ie. Teraz była może mała niepewność, ale z drugiej strony wiedziałem już, jak to wszystko wygląda i znałem większość zawodników. Pomógł mi też Łukasz Zejdler, bo jesteśmy z jednego miasta i razem dojeżdżamy na treningi. Tak się potoczyło, że teraz zostaję w GKS-ie, z czego jestem bardzo zadowolony.
- Jeśli chodzi o moje mocne strony, to wymieniłbym grę jeden na jednego, szczególnie w defensywie i czytanie gry. Ogólnie uważam, że mam więcej walorów jeśli chodzi o grę defensywną, nigdy nie odpuszczam i zawsze walczę do samego końca.