„Liczę, że zwycięstwo doda nam pewności”
Wypowiedź napastnika GKS-u Jastrzębie, Marka Fabrego, po spotkaniu ze Stomilem Olsztyn, w którym nasz słowacki napastnik dwukrotnie wpisał się na listę strzelców.
- Wiedzieliśmy, że to będzie ciężki mecz, ale byliśmy do niego bardzo dobrze przygotowani. Przez pierwsze dwadzieścia minut Stomil miał kilka sytuacji, ale Bartek dobrze spisywał się w bramce. Potem zdobyliśmy gola i nasza gra zaczęła wyglądać lepiej. Mówiliśmy sobie w przerwie w szatni, że musimy zrobić wszystko, żeby to spotkanie wygrać. Dobrze weszliśmy w drugą połowę, czego efektem był kolejny gol. Stomil próbował stwarzać sytuację, ale Wojtek dołożył trzeciego gola i kontrolowaliśmy już spotkanie.
- Mam nadzieję i wierzę, że to zwycięstwo doda nam skrzydeł i w kolejnych meczach pokażemy się również z dobrej strony. Teraz myślimy już tylko o niedzielnym meczu z Podbeskidziem.
- Musiałem być dość cierpliwy, aż w końcu zdobędę gola w meczu ligowym, co nie było dla mnie łatwe. Liczę, że to zwycięstwo doda pewności nam, jako zespołowi, a zdobyte gole także mnie samemu i będzie tylko lepiej.