Damian Tront: Wsparcie kibiców było bardzo odczuwalne
Komentarz naszego pomocnika, Damiana Tronta, po bezbramkowej inauguracji rundy wiosennej w Bełchatowie.
- Na pewno wyglądało to dużo inaczej, niż kilkanaście dni temu, gdy zremisowaliśmy z Bełchatowem 4:4. To był jednak sparing, a dzisiaj graliśmy mecz ligowy i żadna z drużyn za wszelką cenę nie chciała tego inauguracyjnego spotkania przegrać, dlatego wyglądało to tak, a nie inaczej.
- Gra atakiem pozycyjnym nie była według mnie dla nas problemem. Mieliśmy optyczną przewagę, ale nie przełożyło się to na zbyt wiele sytuacji bramkowych. W końcówce była jednak ta stuprocentowa Kamila Adamka. Gdyby „Adams” to wykorzystał, to zamknął by mecz i dopisalibyśmy do swojego konta trzy punkty. Bełchatów grał mocno cofnięty i zagęszczoną obroną. Wydaje mi się, że za mało też uderzaliśmy z dystansu. Na gorąco ciężko stwierdzić, co wymaga największej poprawy, ale na pewno ze sztabem to przeanalizujemy i do meczu z Radomiakiem będziemy dobrze przygotowani.
- Moje odczucia są takie, że mogliśmy z Bełchatowa wywieźć trzy punkty, ale ten jeden też naprawdę szanujemy. Nie przegraliśmy pierwszego meczu, co też jest bardzo ważne.
- Wsparcie kibiców było bardzo odczuwalne, wielu ich za nami przyjechało. Bardzo to szanujemy i dajemy z siebie na boisku zawsze 100%.
[GKS TV] - Skrót spotkania [KLIKNIJ TUTAJ]
[GKS TV] - Konferencja prasowa po meczu w Bełchatowie [KLIKNIJ TUTAJ]
WYWIAD - Damian Tront: Wsparcie kibiców było bardzo odczuwalne [KLIKNIJ TUTAJ]
FOTO - Zobacz zdjęcia z meczu [KLIKNIJ TUTAJ]