„Chciałem pokazać, że też potrafię strzelić”
Dominik Kulawiak w meczu z Odrą Opole popisał się pięknym uderzeniem, zdobywając swojego pierwszego gola dla GKS-u od niemal czterech lat. - Byliśmy w tym meczu bardzo zdeterminowani i ja również chciałem pokazać, że też potrafię strzelić gola – powiedział po spotkaniu „Kula”, który w tym meczu pełnił role kapitana zespołu.
- Najważniejsze jest to, że w końcu odnieśliśmy wygraną i do tego wysoką, a oprócz tego zagraliśmy na zero z tyłu, dzięki czemu powinniśmy złapać trochę luzu. Myślę, że te wcześniejsze mecze też były niezłe w naszym wykonaniu, ale brakowało wykończenia w ofensywie. Pokazaliśmy kolejny raz, że Odra nam „siedzi”, bo to kolejne zwycięstwo z tym rywalem. To bardzo cieszy.
- Kiedy strzeliłem ostatniego gola dla GKS-u? Ojej, było to bardzo dawno, chyba jeszcze w III lidze. Tym bardziej się cieszę, że oprócz wygranej udało mi się po takim czasie zdobyć gola. Opaska kapitana chyba mnie tak uskrzydliła. Byliśmy w tym meczu bardzo zdeterminowani i ja również chciałem pokazać, że też potrafię strzelić gola.
- Trener Włodarek pozwala nam grać ofensywny futbol. Chcemy się utrzymywać przy piłce i kreować sytuacje, a nie tylko bronić. Myślę, że jesteśmy dobrze przygotowani i pod względem kondycyjnym nie powinno być pod tym względem problemu w następnych spotkaniach.