„To zwycięstwo doda nam pewności”
Daniel Rumin w meczu przeciwko Odrze Opole zdobył swojego ósmego gola w tym sezonie, ustalając wynik spotkania na 3:0. Przeczytajcie, co nasz napastnik powiedział po tym spotkaniu.
- Wygraliśmy pewnie i wysoko, a co najważniejsze, zasłużenie. Nie był to jednak łatwy mecz, bo żadne spotkanie w tej lidze nie jest łatwe, ale w tych trudniejszych momentach daliśmy radę jako cała drużyna, przytrzymaliśmy piłkę wtedy, kiedy trzeba było, dzięki czemu wygraliśmy.
- Na pewno wygrać po takiej serii bez zwycięstwa to bardzo miłe uczucie. Szczególnie z takim przeciwnikiem, jak Odra, która nie jest przypadkowym zespołem. Dawno nie odnieśliśmy takiego pewnego i przekonywującego zwycięstwa, co na pewno doda nam pewności przed kolejnymi spotkaniami.
- Zagraliśmy dobrze i z przodu, i z tyłu. Wyszedł nam dzisiaj ten mecz, ale to nie było przypadkowe, bo cały czas ciężko pracujemy, chociaż tego czasu na trening ostatnio nie ma zbyt dużo. Dzisiaj były jednak widoczne efekty naszej pracy.
- Szczerze mówiąc, dopiero w dniu meczu się dowiedziałem, że poprzednie pięć meczów z Odrą Opole były zwycięskie dla GKS-u. Trochę byłem zaskoczony, bo rzadko coś takiego się zdarza, ale bardzo się cieszę, że udało się podtrzymać tę passę.