„Mam nadzieję, że dam kolegom dużo asyst”
Pierwszym letnim transferem GKS-u Jastrzębie było pozyskanie 23-letniego pomocnika Konrada Handzlika, który w poprzednim sezonie był zawodnikiem Warty Poznań. Przeczytajcie, co nasz nowy zawodnik powiedział po podpisaniu kontraktu z Klubem.
- Bardzo się cieszę, że zostałem obdarzony zaufaniem przez trenera Trzeciaka i Klub. Rozmowy na temat mojego transferu do Jastrzębia trwały od kilku dni, ale wszystko poszło bardzo sprawnie i cieszę się, że mogę dołączyć do drużyny.
- Nie oszukujmy się, mój ostatni pobyt w Warcie Poznań nie poszedł tak, jakbym sobie to wymarzył. Nie miałem żadnych problemów zdrowotnych, po prostu nie do końca pasowałem do koncepcji trenera, takie informacje zostały mi przekazane, dlatego nie grałem za dużo.
- Stwierdziłem, że najważniejsza jest regularna gra, stąd decyzja o transferze do GKS-u. Rozmawiałem z trenerem Trzeciakiem, z którym miałem okazję współpracować w Grudziądzu, gdzie wyniki były bardzo dobre do momentu, kiedy wszyscy byli zdrowi i mam nadzieję, że teraz w GKS-ie Jastrzębie to powtórzymy.
- Moja nominalna pozycja to środkowy ofensywny pomocnik. Z tego, co wiem, to podobno jestem technicznym zawodnikiem, lubiącym małą grę. Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie dam kolegom dużo asyst, bo to zawsze było moją mocną stroną, ale liczę, że strzelę również jakieś bramki.