Wypowiedzi trenerów po meczu w Opolu
Wypowiedzi Pawła Ściebury i Dietmara Brehmera po meczu Odra Opole - GKS Jastrzębie, zakończonym zwycięstwem naszego zespołu 2:0.
Paweł Ściebura (GKS Jastrzębie): Najlepszym podsumowaniem tego spotkania będzie to, że wygrał zespół. W poprzednich meczach, mimo że byliśmy chwaleni za grę, to nic nam to nie dawało, a presja rosła. Cieszymy się z tego zwycięstwa, bo czekaliśmy na nie bardzo, bardzo długo. Jeszcze raz podkreślam, że wygrał dzisiaj zespół, a tego w poprzednich meczach brakowało. Popełnialiśmy błędy indywidualne, źle się komunikowaliśmy i mimo całkiem przyzwoitej gry, przegrywaliśmy, co było nie do zniesienia. Gratulacje dla mojego zespołu za determinację, ogromną wolę walki i dyscyplinę. Powtórzę raz jeszcze, że dzisiaj wygrał zespół, bo do tej pory tym zespołem nie byliśmy.
Dietmar Brehmer (Odra Opole): Gratulacje dla mojego zespołu za zaangażowanie, walkę i podjęcie rękawicy. Większość meczu graliśmy w dziesiątkę, a bramkę straciliśmy z rzutu karnego w efekcie faulu, który sędzia zakwalifikował na żółtą kartkę i musieliśmy wprowadzić pewne zmiany taktyczne. W drugiej połowie szybko straciliśmy szybko drugą bramkę, ale byliśmy zespołem, który w wielu momentach prowadził grę, staraliśmy się atakować, stwarzaliśmy sobie sytuacje, ale popełniliśmy też kilka błędów. Uważam, że nasz wysiłek został w dużej mierze zniwelowany, zniszczony przez jedną osobę i jest nam z tego powodu bardzo przykro. Niech każdy się uczy, dokształca i pozostanie człowiekiem sprawiedliwym. To jest nasze człowieczeństwo, tak się poznaje ludzi dobrych, a dzisiaj tak nie było. Gratuluję drużynie Jastrzębia pierwszego zwycięstwa. Na pewno jest to zespół dobrze zorganizowany i który zasłużył, by te punkty zdobywać. Szkoda, że u nas w Opolu.