„Zdobyliśmy trzy punkty i to jest najważniejsze”
W spotkaniu przeciwko Stomilowi Olsztyn Wojciech Łaski zdobył swojego pierwszego gola w barwach GKS-u Jastrzębie. Przeczytajcie, co nasz skrzydłowy powiedział po końcowym gwizdku.
- W końcu wygrywamy, zdobywamy trzy punkty i to jest najważniejsze, szczególnie, że Stomil jest naszym bezpośrednim rywalem w walce o utrzymanie. Był to mecz bardzo ważny, który wygraliśmy pewnie i zachowaliśmy czyste konto. Teraz przed nami mecz z Podbeskidziem, czyli kolejnym ciężkim przeciwnikiem, ale tak będzie w każdym meczu z każdym zespołem w tej lidze. Na każdy z nich trzeba być przygotowanym na 200 procent i po prostu walczyć.
- Nasz cel jest taki, żeby w drugiej części sezonu, czyli rundzie wiosennej, zdobyć jak najwięcej punktów i być jak najwyżej w tabeli wiosny, a to nas na pewno przybliży do tego, żeby utrzymać się na zapleczu ekstraklasy.
- Cieszę się ze zdobytego gola, bo uważam, że jestem w dobrej formie i w ostatnich meczach dostaję więcej szans i zaufania, dzięki czemu mogę pokazać, na co mnie stać, chociaż sądzę, że mogę grać jeszcze lepiej. W Olsztynie zagrałem niezły mecz i bardzo mnie cieszy ten pierwszy zdobyty gol, bo powinien mi dodać skrzydeł w kolejnych spotkaniach.